Learning Lab Overvecht

In het Learning Lab Overvecht werken wijkbewoners, studenten en professionals samen aan sociale ondernemingen met impact in de wijk. Het Learning Lab is daarmee een unieke leeromgeving met reële opbrengsten. Prototypes worden in de praktijk ontwikkeld en getest om als wijkonderneming te kunnen doorgroeien.

We bieden een cursus aan waarin bewoners, studenten en professionals zelf ervaren wat sociaal ondernemen betekent. In ons aanvullende ontwikkelprogramma brengen we prototypes naar de wijk om door te groeien als sociale onderneming. Onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven ontdekken in samenwerkingsprojecten hoe ze hun impact kunnen vergroten.

Om kennis te maken met sociaal ondernemen bieden we de cursus Sociaal Ondernemen als Uitdaging. Hier werk je samen met een team aan een geheel nieuw plan: jullie onderneming met sociale impact. Na 10 weken heb je voor het eerst als sociaal ondernemer gewerkt en hebben jullie een prototype in handen. Het programma is gratis voor initiatiefrijke bewoners. Lees meer…

Voor wie al een idee, value case of bedrijfsplan heeft is er het ontwikkelprogramma Social Incubator. Daarin werk je 10 weken zelfstandig of met je team aan een resultaat. Je stelt je eigen doelen zodat je een product of dienst kunt ontwerpen of verbeteren. We begeleiden je in 10 sessies naar de volgende fase van je onderneming. Je sluit af met een resultaat én een plan voor de volgende stap. Lees meer…

Het lab werkt lokaal en in samenwerking met lokale partners. Organisaties en professionals die met ons samenwerken doen mee. Dat wil zeggen: samen leren en samen kansen creëren. In een open leeromgeving ontwikkelen we een zintuig voor samenwerking en vinden we nieuwe oplossingen. En altijd met maatschappelijke impact als doel.

De eerste Social Incubator is gevestigd in Overvecht. Bekijk de value cases voor Overvecht in onze openbare bibliotheek voor zaken van waarde. Benieuwd naar de mogelijkheid om een Social Incubator op te zetten in je wijk, stadsdeel of gemeente? Is je organisatie klaar voor meer sociaal ondernemerschap? Neem contact op met Tamara de Graaf (tamara@selab.nl) of Geert Smolders (geert@selab.nl).