Studenten die het keuzevak “Sociaal Ondernemerschap als uitdaging” volgen aan de USBO, onderdeel van de Universiteit Utrecht, schrijven een paper over een thema wat hen aanspreekt. SE.lab publiceert een aantal interessante papers. Deze week de paper van Corriene van Eck.

Nederland verseculariseerd. Mensen staan niet meer met een leeg bord in de rij voor de kerk en een raketje kopen op zondag is voor vrijwel niemand een probleem meer. Van de prominente plek die de kerk ooit in de samenleving innam is weinig meer over;ze neemt enkel nog plaats in de marge van samenleving.
Sociale problemen zijn echter van alle tijden. De oplossingen lijken nu alleen niet meer van de kerk of de staat te komen. En het gat dat daar valt, trachten sociale ondernemers op diverse wijzen te vullen. Zal sociaal ondernemerschap de kerk voorgoed uit de samenleving verdrijven? Of kan de kerk juist leren van sociaal ondernemers en zichzelf zo weer back in the game spelen? Lees het paper van Corienne klik:  2012-USG4240 – Eck – F120976-25-02-2013 Corienne van Eck