Vorig jaar is se.lab samen met de Branchevereniging Kringloopbedrijven (BKN) en Accenture, dankzij financiële steun van Stichting Doen en het Oranje Fonds, gestart met het project ‘Good Practices: met kringloop meer werk’. Dit project bevordert sociaal ondernemerschap van de bij de BKN aangesloten kringloopbedrijven. Dit doen wij door het ondersteunen bij de opstart van succesvol bewezen (winkel)formules, die meer omzet dan wel leer- en/of werkplekken bieden. De zogenoemde ‘good practices’.  Denk hierbij aan een horecagelegenheid, fietsenwerkplaats of een webshop. Hierbij is het uitgangspunt dat de leden van de BKN leren van de succesformules van hun collega’s.

Daarom organiseerden we op 20 maart jl. de Good Practices Markt. Zo’n 50 managers/bedrijfsleiders van kringloopbedrijven kwamen bijeen in Villa Jongerius te Utrecht. Ons doel was inspireren, van elkaar leren en activeren. Hiervoor hebben we een inspiratiefilm gemaakt, waarin de mogelijkheden en de impact van het project mooi in beeld worden gebracht:

 

Het was een groot succes. Er werd flink uitgewisseld, met zo nu en dan een kritische vraag. Naar ons idee een geslaagde ochtend, waarin vrijwel iedereen met mooie plannen voor hun kringloopbedrijf naar huis ging.

Het Good Practices project loopt nog tot en met 2019. Er staat dus heel wat moois te gebeuren in de kringloopwinkel.