In het Learning Lab Overvecht werken wijkbewoners, studenten en professionals samen aan sociale ondernemen met impact in de wijk. In deze unieke leeromgeving kunnen wijkpartners hun sociaal ondernemerschap versterken en nieuwe dienstverlening of producten ontwikkelen. Prototypes worden in de praktijk getest om te kunnen doorgroeien.

We bieden een ontwikkelprogramma aan waarin bewoners, studenten en professionals zelf ervaren wat sociaal ondernemen betekent. In de loop van het programma brengen we prototypes naar de wijk om door te groeien als sociale onderneming. Onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven ontdekken in samenwerkingsprojecten hoe ze hun impact kunnen vergroten.

Het lab werkt lokaal en in samenwerking met lokale partners. Organisaties en professionals die met ons samenwerken doen mee. Dat wil zeggen: samen leren en samen kansen creëren. In een open leeromgeving ontwikkelen we een zintuig voor samenwerking en vinden we nieuwe oplossingen. En altijd met maatschappelijke impact als doel.