Vanaf 1 februari is Project Impact ondergebracht bij se.lab en is Marguerite Evenaar lid van ons team als trekker van dit programma. Zij schreef de volgende blog.

“Een tijdje geleden stond ik met Project Impact voor de keuze hoe dit project voort te zetten. Het was toch bedoeld om meer organisaties met een maatschappelijke relevantie en initiatieven bewust te maken van het belang van een impactmeting. Informeren, leren, interacteren en het uitvoeren van een dergelijke meting zijn nog steeds de uitgangspunten.  Het is namelijk niet meer zo zeer een nice to have alswel langzamerhand  een need to have. Niet zo zeer voor het meten en rapporteren alswel ook voor de andere voordelen die een dergelijke meting voor jouw organisatie heeft.

Het doel van sociaal impact meten is ook om verbeteringen teweeg te brengen die de waarde van programma’s, voor de mensen die het betreft, te verhogen. Deze impactmeting helpt organisaties om beter te plannen, meer effectief te implementeren, en met succes initiatieven op te schalen. Dergelijke metingen vergemakkelijken ook de verantwoording, ondersteunt de communicatie met belanghebbenden, en helpt met de verdeling van schaarse middelen.

Besefte dat ik externe hulp nodig had en dat is ook altijd de insteek van het project geweest en zo zijn er ook meerdere ondernemers, studenten en onderzoekers vanaf het eerste begin bij betrokken. Zoals ik al eerder schreef is het fijn om samen te werken en was ik al even op zoek. Zo wist ik ook dat in een passende samenwerking een dergelijk project groter wordt dan de som van de elementen. Alle puzzelstukjes schuiven dan in elkaar en je trekt gezamenlijk op. Dat geeft inspiratie en anticipatie en daar word ik blij van. Sommigen noemen dat “mojo”.

Belangrijk in zo’n samenwerking is het aanmoedigen van de dialoog en samen kennis delen en sparren over hoe we het waarom nog beter kunnen neerzetten, want ja, het is sociaal ondernemen pur sang. De insteek van het project en de eerdere samenwerkingsverbanden brachten me bij se.lab, duidelijk een partner met dezelfde bloedgroep. Om de samenwerking te optimaliseren werd me gevraagd of ik lid van hun team wilde worden en dan Project Impact als programma wilde inbrengen. Ik hoefde dit keer niet lang na te denken; de Mojo was daar en Project Impact had een nieuw onderkomen nodig. Eentje waarin het weer kan groeien en bloeien en dat geldt ook voor mij. Het hartelijke welkom van alle teamleden en het direct al plannen van een gezamenlijke sparringsessie bevestigde dit gevoel.”

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Voor nu kan je de informatie ook nog vinden op de website Project Impact zoals ook de data van workshops en trainingen. Je kan Marguerite mailen via marguerite@selab.nl, mocht je meer informatie willen.