SE.lab en MVO Nederland vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2021. In november nemen zij het op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. 

Aandacht voor maatschappelijke impact belangrijk

De jury heeft deze 2 inspirerende projecten geselecteerd, omdat ze beide impact creëren én een mooi voorbeeld stellen. SE.lab laat zien hoe je sociaal ondernemerschap mooi kan combineren met duurzaamheidsdoelstellingen.

Het programma ‘Opstuwen Kringloopbedrijven’ van coöperatie Social Enterprise Lab U.A. en Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland bevordert sociaal ondernemerschap bij 100% Kringloop-winkels. Enerzijds levert dit steeds meer een bijdrage aan de inclusieve samenleving door het creëren van sociale banen. Anderzijds levert het een bijdrage aan de circulaire economie door inzamelen, verkoop, re- en upcycling van tweedehands producten en materialen.

Finale in Slovenië

Eind november wordt tijdens de finale in Portoroz, Slovenië, bekend of de Nederlandse projecten één van de Awards weten te winnen.