In Learning Lab Overvecht bouwen studenten samen met Overvechters aan sociale verdienmodellen voor de wijk. In september 2017 hebben we een aantal wijkpartners uitgenodigd in Learning Lab Overvecht met de wens om meer impact te maken. De eerste resultaten hebben ons overtuigd: samen komen we verder.

Wijkpartners die een casus aandragen profiteren maximaal van het Learning Lab. Deelnemende teams kunnen op hoge snelheid leren en experimenteren. Vragen en ideeën waar wijkpartners niet aan toe komen worden in het lab getoetst op hun levensvatbaarheid. Dan kan een team zomaar een opening vinden om van idee naar uitvoering te gaan. En dat vraagt lef.

Lef, ook van de wijkpartner die mee gaat in de versnelling. Bij Wij 3.0 lag al lange tijd een business case op de plank voor een ecologisch autowasbedrijf dat op locatie werkt. De gedrevenheid van studenten zorgde voor vernieuwd draagvlak om het plan uit te voeren. Inmiddels is de eerste klant aangetrokken en kan een werkteam aan de slag.

Intussen gaan meer wijkpartners de uitdaging aan. Nog deze week starten Steun4taal, De Dreef, IWI-studios, Empower Now en Wijk&co met hun eigen cases. Op learninglabovervecht.nl kun je de ontwikkeling van de cases volgen. En onlangs is een podcast opgenomen met se.lab-lid Geert Smolders: luister hier naar zijn verhaal.

De volgende ronde loopt van september 2018 tot en met februari 2019. Heb je een band met Overvecht of wil je aan de slag in de wijk? Op zoek naar een verdienmodel of komt je organisatie maar niet aan innovatie toe? Neem contact met ons op via geert@selab.nl.