De Eindconferentie Versnellingsagenda ‘Onderwijs en Sociaal Ondernemerschap’ op 15 januari jl. is goed bezocht (100 deelnemers!). In totaal waren 16 onderwijsinstellingen, vele onderzoekers, sociaal ondernemers, maatschappelijke organisaties en studenten aanwezig bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Eindverslag
Laura Hendrickx en Dominique Smeets, studenten van het se.learninglab, hebben de opbrengsten van deze middag gebundeld in een verslag. In dit eindverslag zijn de inzichten uit de plenaire sessies, voorbeeldprojecten, opbrengsten uit de interactieve sessies en de nieuwe inzichten die de deelnemers tijdens de reflectie kregen gebundeld. Het verslag en de bijlagen zijn hieronder te vinden:

 

Foto’s
Chris Schuchmann heeft tijdens de middag veel foto’s gemaakt. Alle foto’s nog eens op je gemak terugkijken kan hier.

Stip op de horizon
Onder het genot van een hapje en een drankje werden de opgedane ideeën, inspiratie en bevindingen nog eens besproken. Daarnaast werden netwerken uitgebreid, waar hopelijk nieuwe samenwerkingen uit mogen voortkomen. Volop geïnspireerd door de ‘good practises’, voorbeelden, handreikingen en gesprekken keerde iedereen weer, verspreid door het land, huiswaarts.

Een voor ons inspirerende dag werd daarmee afgesloten, maar tal van nieuwe initiatieven en waarde-creatie werden aangegaan, hoopvol voorgenomen en inmiddels concreet vormgegeven. Daarmee hopen we dat deze conferentie geen afsluiting vormt, maar een nieuw begin, door het idee van de onderwijsinstelling als maatschappelijke onderneming te agenderen als het centrale thema om tot versnelling te komen. Een beweging waar we vanuit se.lab en se.learninglab graag een bijdrage aan blijven leveren!

Het onderzoeksverslag Versnellingsagenda ‘Onderwijs en Kennis voor en over Sociaal Ondernemerschap’ nog eens nalezen? Je vindt het hier!